De voorbereidingen... - Reisverslag uit Spijkenisse, Nederland van Christiaan Haften - WaarBenJij.nu De voorbereidingen... - Reisverslag uit Spijkenisse, Nederland van Christiaan Haften - WaarBenJij.nu

De voorbereidingen...

Door: Chris

Blijf op de hoogte en volg Christiaan

10 Maart 2008 | Nederland, Spijkenisse

Vorige week kreeg ik drie dozen Malerone in mijn handen geduwd, die ik tijdens het verblijf in Nigeria moet gaan slikken.

Na het lezen van de bijsluiter wordt je ook niet echt vrolijker en vraag je je af wat je beter kunt hebben... de bijwerkingen of Malaria.

Een week eerder was ik al samen met mijn collega Mark naar de ArboUnie geweest om daar de nodige vaccinaties te halen.
Naast Gele Koorts, Buiktyphus en Hepatitus B, die nog in mijn gele boekje ontbraken, moet ik nog tegen Miningitis gevaccineerd worden, maar omdat die niet op voorraad was moet ik daarvoor terug komen.

Vandaag ook nog even online bij Perry Sport wat tropenkleding besteld, lekker luchtige kleding is geen overbodige luxe en aangezien we van de zomer ook nog naar Egypte gaan, zijn die kleren daar ook goed te gebruiken.

Ik ben benieuwd wanneer ik naar de Nigeriaanse ambassade moet, om mijn visum te regelen. Ik heb er nog niks over gehoord, terwijl wel inmiddels de vluchtgegevens bekend zijn.

Op 23 maart om 13:15 uur vliegen wij naar Murtala Muhammed, I - International Terminal, Lagos, Nigeria.
We vliegen met de KLM en worden daar om 20:00 uur verwacht aan te komen.

Daar zullen we door gewapende bodyguards worden opgewacht die ons vervolgens naar het Sheraton Hotel zullen escorteren. De planning is dat we daar een nacht zullen doorbrengen.

De volgende ochtend zullen we door deze guards naar het vliegveld teruggebracht worden, voor onze binnenlandse vlucht met Aero-contractors, naar Port Harcourt.
Daar staat dan vervolgens een helicopter voor ons klaar, die ons naar Bonny Island zal brengen.

Al met al een behoorlijk avontuur dus. En dat allemaal om 3 weken les te geven.
Industriële brandbestrijding, helicopterbrandbestrijding en kleine blusmiddelen... het zal allemaal op het programma staan, maar er is me al ingefluisterd dat het niveau van de lessen niet te hoog moet worden ingeschat. Dat belooft dus wat...

Ik heb nog geen idee of ik daar in Nigeria überhaupt de beschikking zal hebben over een computer met internet aansluiting, maar ik hoop het wel, het geeft mij dan de mogelijkheid om via dit dagboek contact te houden met jullie hier in Nederland.

• 10 Maart 2008 - 07:18

Roel:

goed je malarone slikken en niet op die bijsluiter letten. gek was je toch al dus daar kunnen die pillen weinig aan verbeteren. ;-)

• 10 Maart 2008 - 15:53

Silvia:

wat een rust zal het geven als jij 3 weken uit huis bent ;)

nee hoor ik zal mijn mannetje missen....

• 10 Maart 2008 - 20:13

Daphne:

nou papa we zouden je missen en iedereen om je heen ook
    heel veel geluk in verwegistan en kijk uit voor de wilde beestenboel

dikke kus van daphne

• 12 Maart 2008 - 14:49

Margriet:

nou het is dan bijna zover,
    we wensen jou een goede reis ,
    en let op wat je eet ,
    hou het droog daar
    groetjes margriet

• 13 Maart 2008 - 16:51

Pa En Ma:

Wij wensen je een goede reis en veel plezier in je werk waar je veel over sprak blijf je hoofd gebruiken en je verstand dan gaat alles goed.Kom weer gezond terug.We leven met je mee.
    Groetjes van Pa en Ma.

• 14 Maart 2008 - 09:56

Wilma:

Hoi borstelcavia,
    ook ik wens jou een hele goede reis en probeer ze iets te leren. Wat moet je zelf maar beslissen.
    groetjes en tot ziens

• 14 Maart 2008 - 13:35

Dick:

Ben al drie keer zes weken op Bonnie Island geweest en nog nooit door één mug gestoken. De krokodillen in de pools op de golfcourse lijken mij gevaarlijker. Veel plezier, geniet ervan en vergeet je camera niet. ;)

• 14 Maart 2008 - 13:40

Rian:

chrisje veel succes en plezier, vergeet je zonnebrand niet, anders hou je geen neus over.

• 06 April 2008 - 10:52

Familie De Rooij:

Wij wensen jou veel plezier met alles.
    Goede reis.
    Tot ziens Chrisje...