Redding van hoogte en besloten ruimten.
Door: Chris
Blijf op de hoogte en volg Christiaan
20 April 2008 | Nigeria, Abuja
Vrijdag zijn hij en zijn Engelse collega naar Guesthouse one verhuisd. Hij vindt dat toch wat prettiger dan in zo'n bungalow. Tja, in het guesthouse zit je natuurlijk direct bij het ontbijt, terwijl wij vijf minuten moeten wandelen. Ons maakt dat niet uit.
Omdat dus de kamer met douche vrijkwam in onze bungalow heb ik meteen de kans waargenomen om de sleutels te ruilen met de Engelse collega. Nu heb ik dus ook een kamer met douche :)
Ik moest wel even alle spullen oververhuizen natuurlijk, maar die moeite heb ik er wel voor over.
Vrijdag hebben we een leuke training van 2 dagen afgesloten. Rescue from heights and confined spaces.
Ademlucht, diverse soorten brancards en takelen met een driepoot... alles heeft de revue gepasseerd en we hebben dubbel gelegen van het lachen.
zeker toen we de cursisten moesten uitleggen hoe die brancards werken. Want dan neem je natuurlijk geen oefenpop, maar een cursist...
De geluiden gaan dat er donderdagnacht een olieleiding is opgeblazen door milities. Iedereen heeft het er over. Het zou een leiding van de Shell betreffen die olie vanuit de moerassen naar Bonny Island transporteert.
gelukkig merken we er weinig van hier in het kamp. Hopen dus maar dat het verder rustig blijft.
De laatste week is inmiddels aangebroken en vandaag over een week zijn we alweer onderweg naar Nederland. Gisterenavond waren we door bevriende expatts uitgenodigd voor een barbecue op DBN camp. Dat is een kamp voor Franse constructiewerkers.
het eten was er voortreffelijk. Grote Gamba's, stukken kip en rundvlees met salades, groenten, stokbrood en franse kaas. Dit was een welkome afwisseling op het eenzijdige voedsel van de afgelopen weken.
Het is vandaag gelukkig heerlijk zonnig. Ik denk dat ik mijn vrije zondag dus maar lekker aan het zwembad ga doorbrengen. Een heerlijke Chapman cocktail erbij en genieten van de zon.
Nu kan het nog... morgen wordt het waarschijnlijk weer slechter weer.
20 April 2008 - 18:57
Jolanda:
Hoi Chris, Wat fijn dat het nu wat rustiger is in jullie bungalow, kan je in ieder geval weer rustig slapen. Leuke oefeningen trouwens en foto's, kan me voorstellen dat jullie hele leuke situaties meemaken daarzo, het is in ieder geval een hele leerzame periode geweest. Nog een weekje en dan zit het er weer op. Groetjes Jolanda:D
20 April 2008 - 19:06
Daphne:
leuke fotos zeg en luisteren de afrikanen een beetje naar je wandt als ze dat niet deden dan moesten ze bijvoorbeeld iemand redden en dan denken ze zo van huh wat is er aan de hand:D
en wij zijn vadaag naar de fantasyfair geweest het was erg leuk en erg leuke muziek ik heb een hoofd kroonbantje gekocht net als arwen van lord of the rings en er was een heel mooi stel een dode koning en een hele mooie dode konining...dus in het kort uitgelech het was dus lache en als je er een foto van jezelf deed maken dan worden ze soms uitgeprint en dan word er een elfje van je gemaakt leuk he;)
en als je kan kijken op internet dan moet je op www.fantasyfair.nl gaan en dan naar foto album want wij staan daar ook bij...:D
groetjes je prinsesje -
21 April 2008 - 17:47
Mariska:
hoi chris,
ik ben blij dat het een stuk rusteger in de bungalow is.
je hebt weer eens leuke foto's :).
ik kan niet wachten tot je er weer bent, ik mis je :(.
gelukkig duurt het niet meer zo lang:)
groetjes mariska ;). -
21 April 2008 - 20:18
Silvia:
nou om het rijtje vrouwen dan maar compleet te maken hier ook nog een berichtje van mij :D
idd ziet het er naar uit dat je dit keer weer een hoop lol hebt beleefd tijdens de trainingen. en dat je nu een eigen badkamer hebt lijkt me ook heerlijk :P
alleen jammer dat je je paspoort nog steeds niet hebt maar ja laten we hopen dat de doodsbedreiging die mark heeft geuit helpt hahaha.
ik mis je enorm kanjer en kan dan ook niet wachten om je weer op te mogen halen vanaf schiphol. ik heb mijn dienst al gewisseld dus niemand houd mij meer tegen :D :D
een dikke kus en knuffel van je engeltje
;) XXXX -
23 April 2008 - 13:30
Dick:
Hoi Mannen,
Zo te lezen hebben jullie het goed naar jullie zin en inderdaad is het vaak lachen met die gasten, no wahala. Inmiddels zijn GertJan en ik weer terug in Nederland na een geslaagde trip in Noorwegen. Volgende week ga ik samen met Hans weer terug voor nog eens een sessie van ee dag of tien. Daarna wacht noch Australie. Ook hebben we al van Stena te horen gekregen dat de rest van de vloot dit jaar ook nog aan de beurt komt, we gaan het dus nog druk krijgen. Vanuit een zonnig Nederland, de GAROETEN -
23 April 2008 - 18:10
Mar,dap En Sil:
heeeeeeeeeee hallo :D
hier van ons drietjes nog de beloofde kus.
xxX -
23 April 2008 - 18:13
Daphne:
ik hou heel veel van jou pa je pc is gemaakt dankzij mariska dus hij doed het weer...:D
groetjes daphne je kleine prinsesje -
23 April 2008 - 20:23
Harrie Van Kolck:
Chris ik heb je site gelezen en de foto,s geven weer hoe he is heb het thuis laten zien.
Ikzelf kom ook uit spijkenisse en ben weer in bonny op de 29 april ik hoop je eens te ontmoeten als je er bent.
Ik zit in de expansion container naast de B gate.