Aangekomen in Kuala Lumpur
Door: Chris
Blijf op de hoogte en volg Christiaan
06 Juli 2008 | Maleisië, Kuala Lumpur
Een klein kwartiertje later stonden we in de rij om in te checken... We hadden één persoon voor ons aan de business class balie en dat terwijl er een rij van een paar honderd wachtenden stond voor de economy class. Toch lekker zo'n luxe om niet te hoeven wachten.
Eenmaal door de Douane hebben we nog een beetje etalages gekeken en zijn langzaamaan naar de gate gewandeld. We konden meteen door de controle en na 5 minuten konden we al boarden.
Vrijwel direct nadat we zaten kwam de stewardess, die helemaal in een traditionele Sarong was uitgedost, met een glas champagne aan die wij vriendelijk weigerden. Het was nog geen 12 uur dus een beetje vroeg voor alcohol.
Na wat vertraging gingen we dan uiteindelijk toch de lucht in. Toen we eenmaal op cruise hoogte van 11.2 KM hoogte zaten, roken wij vanuit de kombuis heerlijke dampen komen. Kort daarna kwam de stewardess met echte Maleisische Sathay aan...werkelijk heerlijk gemarineerde vleespennen met een verrukkelijke pindasaus eroverheen. Een streling voor de smaakpapillen. Ik kreeg meteen weer een flashback van Thailand doordat er op een heel subtiele wijze lemongrass was verwerkt in de marinade. Normaal ben ik daar niet zo gek op, maar doordat het een heel subtiel vleugje was, proefde het heel lekker.
In twaalf uur tijd vlogen we comfortabel door 6 tijdzones vooruit in de tijd en zodoende kwamen wij op zaterdag om 6:18 aan op Kuala Lumpur international airport. We hebben dus een nacht overgeslagen, want in Nederland was het op dat moment iets over middernacht.
Met de monorail reden we van de terminal naar de aankomsthal, waar onze koffers bijna als eerste van de band rolden.
Na wat geld omgewisseld te hebben zochten we een taxi die ons naar ons hotel kon brengen. Er biedden zich direct enkele chauffeurs aan die je wel met hun limousine weg willen brengen. Het is nog een kleine drie kwartier van het vliegveld naar Subang, de voorstad van KL (= Kuala Lumpur) waar wij verblijven.
Het eerste wat je opmerkt als je uit de terminal stapt is de zwoele warmte en de zoete geur van de tropen... Met onze limousine reden we weg. Ze rijden hier links, dus dat was weer wel even wennen maar het verkeer is hier wat gestructureerder dan in Bankok of Lagos. Men houdt zich hier wat beter aan regels.
In het hotel aangekomen bleek er voor ons allebei een aardige suite te zijn gereserveerd.
Een keukentje, een study met zithoekje, een slaapgedeelte met 2 royale éénpersoonsbedden en een badkamer met douche, toilet, wastafel en bad. Echt een heel luxe kamer dus. We hebben ook TV, telefoon en internetaansluiting op de kamer dus dit zit ik vanuit de study te versturen :)
Na wat gerust te hebben en weer wat opgefrist te zijn na een douche werden we opgehaald door Charles. Charles is onze tussenpersoon die alles regelt hier. Hij is tevens eigenaar van een restaurantje waar ze de Singaporese keuken aanbieden.
We hebben er een lekkere lunch aangeboden gekregen: een lekker pittige nasi met reepjes rode peper en een lekker stuk daging. (gestoofd rundvlees). Daarnaast een soort turkse pizza... ook heel lekker.
Nadat Charles ons onze huurauto heeft overhandigd zijn we naar Kuala Lumpur gereden. We zouden er naar de Twin Towers gaan en KLCC het shoppingcentre, maar door het drukke verkeer misten we de afrit en moesten dus keren... heel die afrit hebben we niet meer kunnen vinden en dus zijn we bij de Megamall gaan kijken.
Tijdens de rit belde Silvia met de heugelijke mededeling dat ze haar diploma "gaten boren in pijnlijke kiezen voor gevorderden" heeft gehaald... Gefeliciteerd lieverd, je mag nu ook gediplomeerd mijn gebit gaan behandelen... Pffff geeft toch een heel veel veiliger gevoel ;)
Omdat we voor de cursus nog lego-blokjes moesten kopen, zijn we op zoek gegaan naar de Toys-R-Us. Wat een winkels zitten er hier in die winkelcentra zeg... pfff 5 verdiepingen groot, met elk 4 vleugels... maar wie zoekt krijgt zere voeten en na een zoektocht van een paar uur lopen we dan toch nog met de nodige lego de deur uit. Van zo'n Urban Jungle Safari krijg je trek, dus bij een Sushi bar hebben we wat gerechten van de lopende band gepakt. Voor het luttele bedrag van € 20,00 hebben we daar lekker zitten eten. Het eten is niet zo goedkoop als in Thailand, maar zeker veel goedkoper dan bij ons in Nederland.
Na dit avontuur waren we behoorlijk moe geworden en uiteindelijk zijn we naar de kamer gegaan.
Nog even met Silvia op MSN zitten kletsen... wel leuk dat je elkaar via de cam kan zien :)
Daarna heerlijk gaan slapen....
06 Juli 2008 - 13:39
Pa En Ma:
Leuk om al iets van je te lezen en te zien je zit in een mooi hotel en met een mooi uitzicht heel veel plezier en werkse tot ziens en wij hopen nog veel van je te lezen en te zien Groetjes Pa en Ma XXX -
06 Juli 2008 - 13:45
Enna:
Ziet er helemaal niet uit als werk?
Ben jaloers hoor!
Groetjes van de Buuf -
06 Juli 2008 - 16:46
Silvia:
hoi liefste,
wat heerlijk om je stem vandaag weer even gehoord te hebben. en dat voor 3ct per minuut :D
ook die cam is niet verkeerd hahaha kan ik toch je lieve koppie nog zien.
ik ben in iedergeval blij om te zien dat je het nu een stuk beter hebt dan in nigeria.
tot morgen
kus silvia -
06 Juli 2008 - 21:34
U-boot:
aangekomen in Kuala Lumpur. Ja, vind je het gek, het gaat alleen maar over eten in je berichtgeving.Ieder pondje gaat door het mondje, behalve als het uit GB komt, ondanks dat het niet stinkt smaakt het voor geen meter,
CU
07 Juli 2008 - 15:40
Daphne:
hoi pap ik ben ook wel jaloers ik had toch wel mee gekund in jou koffer al mevrouwtje theelepel had ik ook in limozine gezeten dat lijkt zeker ofdat je een filmster bent toch of niet soms ?mij lijkt het eten een beetje pittig maar smaken verschillen nou eenmaal
slaap lekker en het was ook wel fijn om jou te zien op de webcam dan ben je toch een beetje bij mij en niet in maleisie
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
prinsesje -
07 Juli 2008 - 17:01
Margriet En Toon:
nou weer maar in een mooi land ,met veel moois lekker eten ,we benijden je .
maar voor marga kun je nog tot heden toe niets kopen .want de babij is er nog niet.
groetjes en tot lees -
08 Juli 2008 - 10:07
Dick:
Hey maat,
Ben ik net terug uit OZ, ben jij weg en zit ik opgescheept met een Kangaroe jeweetwel die ik voor je mee moest nemen. Ik bewaar hem maar het wordt dan wel ergens in Augustus want eerst ga ik op vakantie, Veel plezier in Maleisië en geniet van het eten.
Groetjes........